Emma - Melktert
2018 Moorreesburg Melktert Kompetisie Resep
Print Recipe
Emma van der Merwe wat 2de plek in ons Melktertdag kompetisie gekry het, het hierdie resep gebruik!
Servings
2 melkterte
Servings
2 melkterte
Emma - Melktert
2018 Moorreesburg Melktert Kompetisie Resep
Print Recipe
Emma van der Merwe wat 2de plek in ons Melktertdag kompetisie gekry het, het hierdie resep gebruik!
Servings
2 melkterte
Servings
2 melkterte
Ingredients
Skilferkorsdeeg
Melktert
Servings: melkterte
Instructions
Metode vir Skilferkorsdeeg: (hou botter yskoud, werk vining en laat die deeg 8 ure rus voor gebruik!)
  1. Deel die botter in 3 gelyke dele en hou dit in die vrieskas.
  2. Sif die meel en sout saam in ’n mengbak.
  3. Klits die eiergele, yswater en suurlemoensap of brandewyn saam. Voeg dit by die meel en meng tot ’n stywe deegvorm.
  4. Knie die deeg tot glad en elasties – sowat 5 min lank. Gooi die deeg 100 keer op die meelbestrooide werkoppervlak.
  5. Rol die deeg in ’n vierkant van 35 x 35 cm en rasper een-derde van die botter oor die deeg. Vou die deeg na die middel, sye bo-oor en koppe oormekaar (soos mens ’n laken opvou…)
  6. Rol weer uit, rasper nog een-derde van die botter oor die deeg en vou weer soos beskryf. Herhaal nog ’n een keer om die laaste botter te gebruik. Plaas die deeg in ’n plastieksakkie en plaas oornag in die yskas.
  7. Rol die deeg uit en voer 2 blikborde daarmee uit.
Metode vir Melktert:
  1. Voorverhit die oond tot 200°C
  2. Verhit die melk, die amandelgeursel, die helfte van die suiker en die kassia in ’n kastrol oor matige hitte. Verhit tot kookpunt.
  3. Meng die res van die bestanddele, behalwe die eierwitte, saam met nog bietjie melk en roer vinnig by die melkmengsel sodra dit begin kook. Kook die mengsel tot dik. Roer aanhoudend. Verwyder van die hitte.
  4. Klits die eierwitte tot styf en vou dit by die melkpap in. Skep in die voorbereide deegkorse. Bak 30 minute lank tot bruin vlekke bo-op begin vorm.
Share this Recipe